Level 3

lvel2aa

Precis som level 2, pågår level 3 i fyra veckor, startar den 2:a oktober och slutar den 28:e oktober. Undervisningen sker också bara på måndagar, onsdagar och fredagar från klockan 12 till ungefär klockan 15.30. Övrig tid är tänkt att ägnas åt inläsning och tapas. Kursen fokuserar mer på pranayama (andningsövningar) än tidigare men några andra nya tekniker lärs också ut. Lektionen inleds ofta med en videoinspelad föreläsning följt av ett två timmars praktiskt yogapass.

level3video2

Tekniker som repeteras och får ingå i vår tapas är det fullständiga andetaget (Maha yoga pranayama), Nauli Kriya samt en rad reningsteknikor som t ex neti (nässköljning), skrubba randköttet med salt, skrapa tungan med en tungskrapa, ögonsköljning.

kriyas
Salt, tungskrapa, neti-pot och en kopp för ögonsköljning.

I övrigt lär vi oss Jivabalasama, Trataka 1, Trikonasana – the twisted version, Nabhi-asana, AUM-meditation, Utkatasana, Sukhasana och en introduktion till Laya yoga.

utkasana
Utkatasana

trikonasanatwisted
Trikonasana – twisted

nibhiaasana
Nabhyasana

jivabalasana
Jivabalasana

skorpionen

Nej, Skorpionen ingår inte i level 3, men den passar bra på bild i den här omgivningen utanför  Enlightenment Hall, byggnaden där  bl a level 3  pågår..

About

Johan är född 1968 och bosatt i Helsingborg, men är uppvuxen i södra DaIarna i mitten av Sverige. Har en varierad yrkesbakgrund men jobbade senast som lärare i kemi, naturkunskap och webbutveckling. Han har en yngre bror och syster. Fyller gärna sin fritid med yoga, sportdykning, resor och kör gärna motorcykel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »