TTC 200

Måndagen den 30:e oktober påbörjades Agamayoga:s Teacher Training Course, TTC 200, som pågick fram till och med den 2:a december, dvs fem hela veckor med undantag för söndagarna. Agamayoga har flera olika TTC, denna motsvarar 220 timmar och fokuserar på två olika hathayoga-program, det meditativa och det dynamisk hathayoga-programmet.
ttc8
I jämförelse med flera andra yogautbildningar så utförs ställningarna under en längre tid, med fokus på chakran och energiflöden i kroppen. Agamayoga följer en spirituell tradition enligt esoterisk tantra och Swami Vivekananda, skolans grundare.

ttc11ttc12

Under de första fyra veckorna inkluderas level 1, sedan tillkommer några ytterligare övningar och femte veckan är det mest fokus på praktisk undervisning och examinationer, dvs kandidaten tränas i att hålla praktiska yogapass, inklusive en praktisk examen och en teoretisk examen. Den teoretisk examen motsvaras av 58 flervals frågor där 40 rätt svar krävs för godkänt resultat. Den praktiska examen innebär att studenten håller ett 90 minuter långt yogapass för en grupp elever, som utvärderas och bedöms av en mer erfaren lärare.
ttc13

ttc5

ttc1

Swami Vivekananda till vänster och jag till höger.

About

Johan är född 1968 och bosatt i Helsingborg, men är uppvuxen i södra DaIarna i mitten av Sverige. Har en varierad yrkesbakgrund men jobbade senast som lärare i kemi, naturkunskap och webbutveckling. Han har en yngre bror och syster. Fyller gärna sin fritid med yoga, sportdykning, resor och kör gärna motorcykel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »