Sivananda Ashram i Neyyardam

Saliashram1ashram2

Efter Backwaters kör Joseph Sali mig till Sivananda Ashram i Neyyardam vilket tog ungefär 5 timmar. Inne i ashramet råder delvis fotograferingsförbud och möjligheterna till Internetuppkoppling är begränsade. Det som skrivs nu är istället skrivet från ett Internet café på Kovalam Beach. Varje fredag har vi alltså tillåtelse att lämna ashramet. Annars så så  följs två olika schema beroende på om vi är där på en ”Yoga Vacation” eller ”TTC” . Jag deltar alltså i en månads TTC, dvs Teacher Training Course. Det dagliga schemat lyder ungefär:

 • kl 5.15 Väckning
 • kl 6.00 Satsang (meditation och sång)
 • kl 7.30 Te
 • kl 8.00 Asanas (fysisk yoga, främst andningsövningar och ställningar)
 • kl 10.00 Brunch (sitter på golvet och äter med händerna)
 • kl 11.00 Karma yoga
 • kl 12.00 Teorilektion om Satsang
 • kl 12.30 Asanas coaching (hjälp med övningar)
 • kl 13.30 Te med tilltugg t ex en halv banan.
 • kl 14.00 teorilektion med inriktning mot yogahistoria, filosofi mm
 • kl 15.30 Asanas (mer betoning på hur man undervisar i asasanas)
 • kl 18.00 Vegetarisk middag (man sitter på golvet och äter med händerna)
 • kl 20.00 Satsang
 • kl 22.00 Sängdags (bor i tält)

Aktiviteterna avlöser varandra och det finns kanske 45 – 60 minuter ledig tid under en dag. Den tiden används oftast till hemläxa. Många vill också vara uppkopplade, men bara ett fåtal kan var uppkopplade samtidigt.

Fortsättning följer…

About

Johan är född 1968 och bosatt i Helsingborg, men är uppvuxen i södra DaIarna i mitten av Sverige. Har en varierad yrkesbakgrund men jobbade senast som lärare i kemi, naturkunskap och webbutveckling. Han har en yngre bror och syster. Fyller gärna sin fritid med yoga, sportdykning, resor och kör gärna motorcykel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »