Mot Kumili och Thekkadi

landskap

Landskapet på väg mot Theakkadi.

Efter Munnar kör min taxichaufför, Joseph Sali, mig vidare mot Kumali, ett mindre samhälle i närheten av Theakkadi en nationalpark som ligger i östra Kerala. Området kallas också Periyar. I Kumili träffas en guide som visar mig runt i ett kryddplantage och ordnar med en ridtur  på  en elefant genom ett annat plantage. På kvällen visas en lokal kampsportsuppvisning.

IMG_2663

På väg mot Kumili passeras en boskapsmarknad. Här kan man köpa sig en egen kossa/tjur.

IMG_2664Tjurarna dekoreras med målade horn.

elefant1elefant2

elefant4elefant3

 

jackplant

Jack plant

peppar

Den omogna pepparväxten ger grönpeppar, när den mognar blir den svartpeppar och om den skalas fås vitpeppar.

Nästa dag var vi 11 turister och tre guider, varav en beväpnad, som gav sig ut i nationalparken.Vi vandrade och paddlade bambuflottar. I området ska det bl a finnas tiger, leopard, svart panter, elefanter, bison mm. Vi såg dock bara spår efter tiger som guiden nöjt pekade ut. Dock såg vi bara två flockar med vilda elefanter och några bisonoxar. Tydligen för varmt för kattdjuren att visa sig (34 °C i skuggan). Antagligen togs de bästa bilderna denna dag.

Fast senare när bilderna skulle föras över via en minneskortsläsare till en macbook… valde istället mac´en att radera minneskortet?

About

Johan är född 1968 och bosatt i Helsingborg, men är uppvuxen i södra DaIarna i mitten av Sverige. Har en varierad yrkesbakgrund men jobbade senast som lärare i kemi, naturkunskap och webbutveckling. Han har en yngre bror och syster. Fyller gärna sin fritid med yoga, sportdykning, resor och kör gärna motorcykel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »