Backwaters

Efter Theakkadi kör Sali mig till Backwaters, ett sjöområde nära kusten vid Arabiska havet i Kerala. Här kan man hyra sig en husbåt med besättning som kör runt med båten i sjöområdet. Ibland lägger båten till vid någon by vid någon udde eller ö i sjösystemet. Jag har båten helt för mig själv i ett dygn tillsammans med tre besättningsmän, dvs en skeppare, en kock och en som tar betalt och står för övrig service.

backwaters1 backwaters3 backwaters4 Backwaters5 Backwaters6 Backwaters7 Backwaters8Backwaters26 Backwaters10 Backwaters11 Backwaters12 Backwaters13 Backwaters14 Backwaters15 Backwaters16 Backwaters17 Backwaters18 Backwaters19 backwaters21 Backwaters22 Backwaters23Backwaters25

Innan avfärd från någon sjökant tänds rökelse både i fören och aktern. Skepparen tillber guden Devi och placerar rökelse vid ratten, men de andra besättningsmännen tror mer på kristendom och tänder rökelse för Jesus i aktern.

Backwaters24

About

Johan är född 1968 och bosatt i Helsingborg, men är uppvuxen i södra DaIarna i mitten av Sverige. Har en varierad yrkesbakgrund men jobbade senast som lärare i kemi, naturkunskap och webbutveckling. Han har en yngre bror och syster. Fyller gärna sin fritid med yoga, sportdykning, resor och kör gärna motorcykel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »